luni, 11 august 2014

Amurgul tăcerilor (cuvintele tale)


E vară. Plouă. Și nu pot să adorm. În casă e frig, iar zgomotul ploii îmi picură enervant în timpan. Mă întreb unde ești. Dacă știi că-mi lipsești...Aș vrea să fii aici, să-mi spui o poveste frumoasă, cu glasul pe care mi-l închipui acum atât de blând, de monătenesc, precum un tors odihnitor. Mă tot întreb unde-ai dispărut și în minte își fac loc tot felulu de scenarii. Nici unul nu e bun pentru că în nici unul nu ești cu mine. Unde ești? Scrie-mi! Șoptește-mi!
Unde ai plecat acum când nu se mai termină ploile și am nevoie de poveștile tale? Construiești cumva o arcă? Știu că mi-ai spus cândva că lucrezi la asta. Nu ai vrut să-mi dai detalii. Te-am înțeles. Dar atunci am crezut că vei mai trece pe aici, că mă mai vizitezi. Uneori cred prea multe cuvinte. Iar tu le spui mai frumos decât ar trebui, mai frumos decât e permis. Da, îți spun acum. când de fapt știu că ești plecat. Dar unde ești? De ce nu vii mai repede? Poveștile tale sunt hrană zilnică pentru suflet, iar eu sunt flămândă!
Nu îmi e sete. De fapt nici foame. E doar un mare gol în mine. Un gol pe care cuvintele tale îl umpleau uneori cu zâmbete. Mi-ai spus odată că și eu te fac să zâmbești. Dar ce înseamnă cuvintele în realitate. Tu ai alte surse de zâmbete și fericire. Știu. Pentru că nu ești aici. niciodată. 

Dar mi-e dor. 
Azi mi-e dor de tine și mi-e dor de ducă. Mi-e dor să te găsesc. Nu îmi plac tăcerile unui suflet drag. Nu mă lăsa mult să te caut, fiindcă mi-e frică să te strig. Vino mai repede și umpe golul acela cu un cuvânt!

temă propusă de psi
sursă foto salome

8 comentarii:

  1. Caută în tine tăcerea și nu te speria de ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu de tăcerea mea mă tem, ci de a celor dragi. Cu propria-mi tăcere sunt obișnuită. Mulțumesc pentru vizită.

      Ștergere
  2. Mi-e teamă de tăceri ireversibile. Atât. Ai scris minunat, dar deja stii cat te admir...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-e teamă de tăceri ireversibile, îndeosebi când sunt neexplicate și neînțelese. Roșesc acum, la vederea cuvintelor de laudă. Mulțumesc.

      Ștergere
  3. ..le meriti din plin; in plus scrierile tale iti spun asta..zilnic. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. uite ca-ti scriu si-ti soptesc sa poti adormi si noptile ca sa te odihnesti bine si suficient pentru un randament bun peste zi. caci in fiecare maine din roua din zori ai sa poti culege tot ce-i mai bun din viata!
    succes! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspirația și totodată gândurile cele mai diverse vin noaptea, vorbesc tare și nu mă lasă să dorm. Dar aveți dreptate, un somn bun ne ajută să culegem multe roade frumoase în ziua următoare. Mulțumesc pentru vizită și pentru cuvinte. :)

      Ștergere