vineri, 4 aprilie 2014

Dependenţă nocturnă căptuşită cu licurici


Sunt dependentă şi nu există remediu pentru dependenţa-mi absurdă, căci sunt dependentă de izul diafan al nopţii ce-mi picură armonie rece în sufletul plin de  prea multul zbucium al zilei. De aceea ziua mea se descarcă în noapte ca o fluturare lină de zbor cusut în lepidoptere cenuşii cu aripi mari şi mătăsoase. Iar eu păşesc în noapte ca şi cum aş păşi în scorbura ghimpată în care zace taciturn un dragon bătrân şi irascibil, dar cu răsuflarea caldă încă şi însufleţit de amintirile luptelor vitejeşti cu toţi cavalerii ce au încercat să-i răpească frumoasa nimfetă, prinţesă peste teritoriul vast al inimii lui bătrâne. Până când un cavaler a reuşit s-o răpească, şi sensibilul dragon plânge de atunci continuu, iar lacrima eternă din ochiul său drept încă nu a secat, aşteptând o batistă să  o absoarbă în textura sa cu aspect fad şi fundal monocromatic.
De aceea eu păşesc uşor şi precaut în noapte, alături de un serafim imaginar şi blând, care-mi acompaniază paşii cu vocea-i dulce ca o cântare ce expiră cuvinte înaripate şi uşoare ce formează un cerc din praf de stele deasupra capetelor noastre cu ochi umezi în dependenţa lor nocturnă, ochi frumoşi, avizi de magie selenară.
Eu mă scald în izul nopţii pentru a găsi bătrânul dragon şi a-i şterge lacrima din ochiul drept cu batista, dar cum nu l-am găsit în grădiniţa mea cu flori, am decis să trec marea pe-un vapor uşor, din zahăr ars şi pânze de dantelă şi am să pornesc la miezul nopţii când valurile doar se unduiesc uşor sub vântul rece, fiindcă vreau să privesc în urmă la al vaporului şerpuitor siaj şi nu-l pot observa decât pe o mare cuminte, aproape adormită în cuminţenia sa nocturnă.
Da, blând dragon cu ochi scânteietori de dorul prinţesei tale răpite, voi veni la tine cu primele fâşii ale răsăritului proiectate pe seninul cerului de mâine, când ziua şi noaptea se vor întâlni într-o alipire ce îngemănează lumina şi întunericul cristalizând prin îmbrăţişarea lor translucidul fin al zilelor primăvăratice.
Dar eu, dragon frumos în bătrâneţea ta, eu prefer noaptea opacă de care sunt dependentă fără speranţă de lecuire, fiindcă în noapte eu plutesc alături de blândul meu serafim imaginar şi cântăm împreună prin grădina mea cu flori, căutându-ţi scorbura ghimpată pe sub petale de trandafiri şi constelaţii înălţătoare ascunse sub nori nocturni căptuşiţi cu licurici.



Alte creaţii frumoase găsiţi aici :)

16 comentarii:

  1. Felicitări pentru abordarea originală – mă refer la dragon şi dorul său pentru prinţesă şi la vaporul de zahăr ars traversând marea. Două alegorii profunde, mai profunde poate decât chiar acea mare pe care o traversează personajul. Nu este deloc monocromatic fundalul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Tibi! Mă bucur că ţi-a plăcut textul cu tot cu fundalul său. :)

      Ștergere
  2. Bine ai venit! Asa-i ca nu a fost greu sa te prinzi in jocul celor douasprezece cuvinte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a fost greu. De fapt a fost un exerciţiu chiar frumos şi un excelent stimul pentru simţul creativ.

      Ștergere
  3. Mi-a placut noaptea ta! Te-am insotit si am visat cu placere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În acest caz mă bucur că am reuşit să creez un text care să placă şi să transpună cititorul în noaptea mea. :)

      Ștergere
  4. pure literature :-)
    asezonată cu muzica perfectă și cu fundal minunat :-)
    Bine te-ai ”alipit” nouă :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muţumesc pentru apreciere! :)
      Dar de "alipit" nu m-am alipit acum fiindcă am mai participat şi în trecut la lunaticele psiluneli. :D

      Ștergere
    2. și la duzină?
      Iar sunt defazată, înseamnă!
      Or să mă dea afară într-o bună zi! :-)))

      Ștergere
    3. La duzină aceasta a fost prima încercare. Nu cred că este niciun pericol momentan :))

      Ștergere
    4. Eu așa înțelesesem din context, că e prima...alipire la duzină.
      :-)

      Ștergere
    5. Aşa este. În cazul acesta eu am înţeles greşit, cred că uneori iau doze de lunaticism mai mari decât pot să duc... :))

      Ștergere
    6. Dincolo de toate, mi-a plăcut mult cum ai construit imagini din cuvinte.
      :-)

      Ștergere
    7. Mă bucur nespus dacă am reuşit să fac asta! :)

      Ștergere
  5. şi uite aşa constat eu că, deşi eşti alături de noi de o vreme şi apari chiar şi în filmuleţ... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ştiu că nu particip prea des la jocurile de cuvinte, dar am presupus că nu este o problemă de vreme ce eu cred că susţineţi în primul rând libertatea şi originalitatea stilului fiecărui scriitor... :)

      Ștergere