luni, 22 decembrie 2014

sub felinare (libertate)

Am visat că ne plimbam pe o stradă îngustă, deasupra noastră pluteau felinare și ne urmărea o pisică. În fața noastră erau doi îndrăgostiți care se țineau strâns de mână. Mergeam în urma lor și nu știu cum mi-am dat seama că se iubeau, poate după felul cum erau încleștate degetele lor, ca într-o îmbățișare eternă. Ți-am spus
„Privește-i! E o frumusețe nocturnă în iubirea lor...” Mi-ai spus “De unde știi? Doi oameni care se țin de mână nu înseamnă neapărat că se iubesc ” iar eu ți-am răspuns “Nu am văzut pe nimeni ținându-se de mână așa”.  „Așa cum?”  „Nu știu, doar privește-i...”
După alți câțiva pași m-ai întrebat „Nu ți se pare ciudată dragostea dintre ei doi?” „De ce să mi se pară ciudată? Pentru că sunt bărbați?” Ai tăcut. „Nu e ciudată, e doar diferită, dar dragostea e frumoasă în toate formele ei.” „Ai dreptate, iartă-mă.”

Am continuat să mergem în urma lor, pe urmele lor, cu pisica pe urmele noastre. Suntem liberi să iubim cum vrem, pe cine vrem, când și cât de mult vrem.


4 comentarii:

  1. Bravo. Pentru libertatea de opinie. Iubirea e dincolo de conveniențe, bariere, reguli, limite. Iubirea este pur și simplu. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Întotdeauna am crezut asta. Iubirea nu are reguli, iubirea e iubire, și e destul. :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Diana! Sper să conștientizeze cât mai multă lume că în dragoste diferențele nu există.

      Ștergere