luni, 19 mai 2014

one day


Într-o zi voi merge pe strada încinsă de soarele puternic de iunie. Da, va fi vară fiindcă vara plutește parfum de soare, sare, mare și lămâie peste tot, dar îndeosebi în sufletul meu ce nu cunoaște decât munții reci și solitari. În acea zi de iunie voi purta o rochie vaporoasă cu buline simpatice aruncate în dezordine pe un fundal vibrant, dar fin precum atingerea laptelui proaspăt, iar vântul neastâmpărat se va juca cu rochița mea, aducându-mi aminte de un film cu Marilyn Monroe. Îmi voi lăsa părul să-mi exploreze fața și voi privi trecătorii printre șuvțele-mi rebele. Le voi zâmbi copiilor care mănâncă înghețată sperând că îmi vor răspunde și ei cu un zâmbețel muzguros și la fel de tâmpițel ca al meu, dar ornat cu ciocolata topită de pe înghețată. Voi lua cireșe din piață. Cireșe bune dintr-un mai puțin întârziat dar bine copt și roșu. O să-mi pun apoi cireșe după urechi. Cei mai frumoși cercei!  

Într-o zi voi merge pe strada încinsă de soarele puternic de iunie. Pașii mei vor mângâia asfaltul, iar rochia-mi vaporoasă se va juca cu adierea verii. Eu le voi zâmbi copilașilor muzguroși de înghețată și voi purta cireșe după urechi. În mintea mea voi fredona încet un cântec frumos. Încet. De teamă să nu-mi alunge imaginea ta. Fiindcă într-o zi voi merge pe strada încinsă de soarele puternic de iunie și voi ști ce înseamnă să fii îndrăgostită.






De tine, vară!

4 comentarii:

  1. Cred că vara este cel mai frumos anotimp în care să te îndrăgosteşti. Totul în jur pare că se opreşte, chiar şi soarele nu se mai lasă dus de pe cer şi totul e plin de culoare şi căldură, întocmai precum inima îndrăgostită. Iar iubirea... ah, iubirea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, Tibi. Vara e minunată! Plutește peste tot un aer cald și sărat cu tentă marină, iar atmosfera e propice visării cu ochii închiși sau deschiși. Iubirea se încadrează foarte bine în acest peisaj. :)

      Ștergere
  2. Vara peste tot avem roşu: căpşuni, cireşi, pepeni, chiar şi apusurile sunt din ce în ce mai roşii, iar dacă suntem şi îndrăgostiţi, atunci tot tabloul e complet. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este Claudia, iar tabloul este atât de frumos! :)

      Ștergere