joi, 30 iulie 2015

29 iulie 2015- lecții (da, știu că azi suntem în 30)


Viața m-a învățat lecții noi în ultimul timp. Mă bucur că le-am învățat acum decât mai târziu.

Am învățat că uneori, oricât de mult ai dori un lucru și oricât de mult ai munci pentru a-l obține, viața spune nu. Și e și mai frustrant când ești la limită, când mai aveai atât de puțin să-ți atingi acel obiectiv. Te gândești că tot ce-ai avut mai bun într-un anumit moment nu a fost suficient și doare un pic. Ești mulțumit că ai dat tot ce ai avut mai bun. Ești trist că nu a fost destul.

Dar viața m-a învățat recent și că trebuie să te mulțumești uneori cu ceea ce ai. Pentru că oricât ai vrea, nu poți schimba anumite situații, iar unele lupte nu merită efortul (îndeosebi când știi că sunt șanse minime să le câștigi).
Un alt adevăr, aș îndrăzni să spun chiar general valabil, este că îți dai seama de valoarea unui lucru atunci când ești pe cale de a îl pierde sau după ce deja l-ai pierdut. Deci e bine să apreciem ceea ce avem și să ne bucurăm atunci când avem motive. Dacă nu te bucuri la timp, bucuria îți este estompată. (vorbesc din săraca, dar propria mea experiență)  
Da, este important să ajungi sus, să fii printre primii. Dar dacă nu conștientizezi ceea ce ai și nu apreciezi corect situațiile actuale, cum vei putea evolua?Atunci când optimistul și pesimistul se ceartă în privința jumătății pline sau goale a paharului, realistul constată că e în totalitate plin- și cu bune și cu rele- și folosește jumătatea de care are nevoie.  Concluzia ar fi următoarea:
"Nu contează dacă paharul este jumătate plin sau jumătate gol. Fii recunoscător că ai un pahar și e ceva în el." 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu