joi, 23 aprilie 2015

Umbra unei iubiri...



Am stat în umbra iubirii pentru tine, privindu-te mereu cu scântei în ochi, dar tu nu le vedeai niciodată cum se înghesuiau în coada ochiului, gata să irumpă în focuri. De fapt tu nu m-ai văzut nici pe mine. Până în ziua când ți-am spus, mai mult sau mai puțin...știi tu, că însemni ceva pentru mine.
Dar nu știu nici acum ce ai înțeles tu. Știu doar că orice ai înțeles, nu ți-a păsat. Nici măcar atât cât să încerci măcar să răspunzi la un simplu salut...Am obosit să cred că o să-ți pese vreodată. Ar fi fost frumos, adică noi doi. Dar dacă nu poți vedea lucrul ăsta, dacă nu poți vedea focul din ochii mei, eu nu te pot forța. Mai greu a fost să accept că nu o să-ți pese vreodată.
Uneori îmi doresc să simți și tu cândva toată suferința asta! Apoi îmi dau seama că nu ai putea, că nu ești făcut din același lut ca și mine, că tu ești rupt dintr-o stea, iar în mine zace o lună infinită, interminabilă și irepetabilă. Te-aș fi învățat să iubești cu adevărat, știi tu...cu fiecare colț al sufletului și cu fiecare celulă din corp. Dar e mai bine așa, așa  cum e acum. Te-aș fi iubit prea mult dacă ai fi fost al meu, iar tu nu te-ai fi mulțumit doar cu mine. E în regulă. Mie îmi sunt destul. Uneori îmi doresc ca lucrurile să fi fost altfel, dar îmi amintesc că nu le pot schimba și că probabil e mai bine să nici nu încerc. Așa că rămâi în balta de superficialitate, dacă asta te face fericit.
 Eu sunt mai bună de atât.   



8 comentarii:

  1. privire luminoasa inainte fara umbra de regret pentru lipsa de consimtire de aflare pe aceleasi unde! timp, loc si consimtiri incap in cele ce urmeaza in calea pe care cuyezatoare-ti vei indruma pasii! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este, mulțumesc pentru încurajare!
      Eu doar urmez sfatul lui Ernest Heminngway, care spune "Right hard and clear about what hurts." Catharsis :) scrisul chiar ajută

      Ștergere
  2. Eşti mai bună de atât şi ce-i al tău e pus deoparte sau mai bine, mă abţin de la comentarii, pentru că citindu-ţi aceste rânduri a început haosul de gânduri la mine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că e un mic haos în fiecare dintre noi. Important e să ne amintim ce merităm. Te pup, Claudia! :) :*

      Ștergere
  3. Într-o zi ai să priveşti în urmă zâmbind. Ai să-ţi aduci aminte cu drag de iubirea aceasta, de iubirea din tine, lună infinită şi ai să ştii că aşa ai înţeles că îţi eşti de ajuns. E în suflet un colţ în care păstrăm fericirea. O căutăm în lumea largă, în alţii, alergăm după ea, în timp ce ea se joacă de-a v-aţi ascunselea prin sufletul nostru.
    Într-o zi ai să iubeşti din nou şi ai să fii iubită pe măsura fericirii din sufletul tău. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Știu că fericirea este în propriul suflet, dar îi place mult să se joace de-a v-ați ascunselea. Cred că fericirea depinde foarte mult de modul cum privim lucrurile și fiecare este responsabil pentru propria fericire.
      Poate că la un moment dat, o altă persoană va reuși să condimenteze fericirea noastră cu iubire. Este un "poate". Dar îmi place să cred că va fi așa cum spuneți. :)

      Ștergere
    2. Vreau să te rog ceva, mult de tot. Vorbeşte cu mine la singular. Nu-i aşa de greu. :)

      Ștergere