vineri, 28 martie 2014

Scoate chimicalele din suflet! (sau am să le scot eu cu un clește căci tare îmi ești drag, cititorule!)

                 
                Eliminați chimicalele din sufletele voastre tinere ce vibrează pe corzile viselor ambițioase  stropi proaspeți de iubire! Lăsați, copii frumoși, toxinele într-un pahar cu diluant și suflați cenușa deznădejdii de pe ochii avizi de frumos și de o lume colorată și pictată precum inimile voastre ce cântă dragoni, iepuri,halvițe și roboței năstrușnici de turtă dulce.
                Lăsați trecutul acolo unde trebuie să rămână și nu mai așteptați cu atâta nerăbdare viitorul fiindcă el va deveni prezent mai repede decât credeți. Concentrați-vă în schimb pe prezentul efemer din turtă dulce sau simplă turtă și constelații haotice dispuse în mici fărâme de iubire sub forma licuricilor năstrușnici. Nu e palpabil prezentul, copil frumos și creativ, dar e în mâinile tale, e al tău! Ia-l așa cum e, transformă-l într-o halviță în combinațiile culorilor tale preferate și bucură-te de ea, savureaz-o!
               Lasă razele soarelui să-ți mângâie obrajii și ploaia să ți-i spele de naivele-ți lacrimi. Trăește cu fiecare celulă din tine, cu fiecare gând, cu fiecare vibrație a inimii tale frumoase ce are atât de mult de dăruit și atât de mult spațiu pentru a primi la rândul ei. Deschide-ți aripile, cât ești încă tânăr și încearcă să-ți menții tinerețea chiar și atunci când anii vor încerca să arunce o umbră asupra ei. Tu să rămâi tânăr cu mintea, cu trupul și cu sufletul precum un grec simpatic pe nume Zorba care tare îmi e drag!

           Doar trăind vei pute elimina chimicalele din suflet. Nu-ți fie teamă să zbori oriunde te vor duce gândurile tale jucăușe! Şi nu uita, iubit cititor, că drojdia din fărâme interstelare de spernţă face aluatul sufletelor să crească! (fiindcă tare rău mi-ar părea să te văd ofilindu-te când ești așa un suflet tânăr!) 

2 comentarii:

  1. O compunere foarte frumoasa care ar fi utila nu numai tinerilor, ci tuturor celor care au nevoie de un filtru de particule pentru suflet. Viata ar fi mai frumoasa fara chimicale, fara acel balast pe care il purtam in suflet si care ne consuma incetul cu incetul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru apreciere, Tibi! Ai dreptate în ceea ce spui.

      Ștergere