marți, 13 august 2013

Culori vs. nonculoriO persoană nonculorică și o persoană  curcubeic zugrăvită își pot asculta oare reciproc vibrația eului lăuntric? Și dacă reușesc într-adevar ce vor descoperi?
Micile și marile detalii deopotrivă conferă unicitate individului, dar indiferit de coloritul nostru interior, aceeasi esență ancestrală picură în venele noastre.  Ar putea așadar constata că aceeași geană vânătă de lumină invadează camera sufletului lor printr-o sticlă translucidă camuflată în fereastră cu geam opac.

Însă chiar dacă la baza evoluției  noastre se găsesc aceleași instincte atavice, nu toți ne cristalizăm personalitatea după aceleași principii, nu avem toți aceleași dorințe sau pasiuni  astfel că nu vom privi lumea din aceeași perspectivă. Vor descoperi poate în urma analizei reciproce a muzicii lăuntrice că o melodie este scăldată în lacrimi de cenușă, iar cealaltă în sărutări solare.
Dar într-un suflet nonculoric nu găsesti  oare și un ciob de curcubeu, iar într-un suflet colorat-un fir de cenusă?  Poate că trebuie să cauți mai întâi în tine însuți opusul ritmului ce-l crezi ritmul tău interior, apoi abia să asculți vibrația altui suflet. Greșesc ?Foarte probabil.

Dar nu e oare o adavărată  imixtiune ca dendritele nonculorice și cele curcubeice să încerce să-și înțeleagă șoaptele? Poate că ar trebui să rămână fiecare în propria sferă pictată atât de diferit!..


Dar cine spune că persoanele ce dansează  pe ritmurile acelorași culori sau nonculori  își pot asculta mai bine atona șoaptă  lăuntrică?
De-aș  găsi răspunsul la aceste întrebări, sau cineva mi l-ar șopti,  l-aș filtra perpetuu prin timpanul ochiului și-al inimii până m-aș convinge că e alcătuit din sacerdotale picături de adevăr. Dar nu cred că m-aș opri decât atunci când timpanul ar obosi…

Poate că unele întrebări nu își au răspuns, sau dacă au, este atât de puțin exhaustiv  că trezește în noi alte zeci, sute, mii de întrebări!...Uneori e mai bine poate să înfrânăm setea inexorabilă de răspunsuri și să ne mulțumim cu tăcerea fadă dar uneori atât de liniștitoare…

Dar stropii de ploaie? Nu sunt translucizi?
Cum e oare sa te scalzi in curcubeu?

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu